Homepage van
Schaakvereniging Drienerlo

Welkom!

Welkom Drienerlo-leden en andere belangstellenden!
Op deze pagina vind je actuele informatie over SV Drienerlo.

SV Drienerlo is bedoeld voor studenten, medewerkers en docenten van de Universiteit Twente. Het is een club waar gezelligheid en prestatie hand in hand gaan. De speelsterktes van de 25 leden lopen uiteen van absoluut beginner tot doorgewinterde KNSB-speler.
De wekelijkse clubavond is donderdag, onze teams spelen hun thuiswedstrijden voor de regionale competitie op maandag. (Klik hier voor meer informatie over de externe competitie).
We spelen in het Sportcentrum (natuurlijk!) van de Universiteit Twente, de altijd vriendelijke portier vertelt je wel precies waar we zitten. Meestal spelen we een ronde van onze interne competitie, waarbij je een partij van maximaal 2 uur p.p. speelt tegen een in principe gelijkwaardige tegenstander. (We gebruiken hiervoor het schaco9-programma van Hans van Bekkum.)
In de tentamenweken wordt er gesnelschaakt. Tussendoor wordt een bekercompetitie volgens knock-out formule afgewerkt, de GSB. Als je voor 20:00 komt, kun je waarschijnlijk wel een potje meespelen. Alleen komen kijken mag natuurlijk ook.


Laatste Nieuws

Roy prolongeert titel.
Met een overwinning op Edge in de laatste ronde heeft Roy het kampioenschap van Drienerlo behaald. Edge stond op dat moment eerste, maar hij komt in de eindstand toch niet voor. Tweede is Mark geworden, Nicolai eindigde net voor Jotto op de derde plaats.

De Drienerloper


Ons Clubblad
(vaste kleur: nooit paars!)

De Drienerloper is het officieel orgaan van Schaakvereniging Drienerlo, het clubblad dus. Hierin vind je de achtergronden en de sfeerimpressies behorende bij de koele uitslagen die op deze homepage verschijnen, en natuurlijk de nodige partijanalyses en overige literaire uitingen.
Het wordt vier tot vijf keer per jaar uitgebracht door de enthousiaste redactie, bestaande uit Edge, Madman en Nicolai. Inmiddels is de vierde Loper (juni 1998) klaar. Voor wie de Loper in digitale vorm wil hebben, is de volgende service opgezet: mail
sv3nerlo@dds.nl met als subject 'stuur Loper' en je krijgt het gezipte Word97 document zo spoedig mogelijk op je e-mail.

Deadline
De vierde Loper is tevens de laatste van dit seizoen, en hoogstwaarschijnlijk de laatste waar ik aan meegewerkt heb. Voor meer vragen betreffende de Loper kun je je vanaf het begin van het volgende seizoen richten tot de dan nieuw gevormde redactie.
Stukjes kun je blijven mailen naar sv3nerlo@dds.nl, maar je mag het natuurlijk ook op andere wijze bij één van de redactieleden inleveren.


Interne Competitie

In de laatste interne ronde speelden Roy en Edge enigszins formeel om het kampioenschap (aangezien Edge te weinig partijen heeft gespeeld om in de stand voor te komen). Roy won de partij die het aanzien niet waard was en werd de terechte kampioen. Tegelijkertijd speelden Jotto en Nicolai om de derde plaats. De partij waarin Nicolai voortdurend het overwicht had, maar verzuimde het af te maken, eindigde in remise. Hierdoor behield Nicolai zijn derde positie.

De week erop speelden Edge en Jeroen v B om een plaats in de halve finale van de GSB. Edge won in 11 zetten, en ook die partij was dus niet bepaald hoogstaand. Als ik me niet vergis zien de halve finales er nu zo uit:
Bas - Edge
Jotto - Toni

De eerste van deze twee halve finales wordt in ieder geval donderdag 25 juni a.s. gespeeld in onze speelzaal. de andere wellicht ook.

Partijfragment van de week
Geen partijfragment deze week, dus maar weer een mop:

A small boy asks his Dad, What is politics?"

Dad says, "Well son, let me try to explain it this way: I'm the
breadwinner of the family, so let's call me Capitalism. Your Mom, she's
the administrator of the money, so we'll call her the Government. We're
here to take care of your needs, so we'll call you the People. The nanny,
we'll consider her the Working Class. And your baby brother, we'll call
him the Future. Now, think about that and see if that makes sense."

So the the little boy goes off to bed thinking about what Dad has said.

Later that night, he hears his baby brother crying, so he gets up to
check on him. He finds that the baby has severely soiled his diaper. So
the little boy goes to his parents' room and finds his mother sound
asleep. Not wanting to wake her, he goes to the nanny's room. Finding
the door locked, he peeks in the keyhole and sees his father in bed
with the nanny. He gives up and goes back to bed.

The next morning, the little boy says to his father, "Dad, I think I
understand the concept of politics now." The father says, "Good, son,
tell me in your own words what you think politics is all about".

The little boy replies, "Well, while Capitalism is screwing the
Working Class, the Government is sound asleep, the People are being
ignored and the Future is in Deep Shit."

Externe Competitie

Frustratie alom! Dat Het Eerste zelf onderuit ging tegen Unitas III was verwacht, want vaste krachten als Evertjan, Eric en (los-vast) Jan Willem ontbraken. Toch was het niet nodig: Edge stond gewonnen, maar rekende een combinatie verkeerd door. Marco stond goed, Jeroen v.B. speelde een goede partij tot hij een stuk weggaf, en zo gaven we weer tenminste 2 punten aan onze tegenstanders cadeau; om aldus met 5½-2½ te verliezen.
Maar dit alles zou geen ramp geweest zijn als Groningen II (dat tot nog toe alle wedstrijden met een gemiddelde score van 6-2 had gewonnen) mede-degradatiekandidaat WSG I van tafel geveegd had. Groningen, dat al zeker was van het kampioenschap, vond het wellicht daarom niet nodig om al hun vaste krachten op te roepen en stelde 2 jeugdspelers op. Toen bij een 2½-2½ tussenstand in één keer 3 remises werden aangeboden, viel voor Drienerlo het doek.

Oudere teamverslagen van Het Eerste vind je hier.

Eindstand (na 9 ronden)
1  Groningen II       17  52   K
2  Hardenberg        14  39½  P
3  ESG            11  40½  
4  ESGOO II         10  39  
5  Unitas III        10  36½  
6  ASG II           8  36  
7  Haren II          8  33  
8  WSG            5  31½  
9  Drienerlo         5  30½  D
10 VRIMOT           2  21½  D

Deze pagina wordt bijgehouden door Edge, ook wel bekend als Eric de Geus. Het oorspronkelijke idee, alsmede de structuur en layout ervan, is echter afkomstig van Alzuko, die deze pagina in het eerste jaar van zijn bestaan (van de pagina, niet Alzuko) heeft verzorgd. Hem komt dan ook alle eer toe.
Hee Drienerlo'ers, reacties en bijdragen - een wedstrijdverslagje wellicht?! - mag je mailen naar sv3nerlo@dds.nl. Eigenlijk is het een morele verplichting! Alleen met jullie bijdragen wordt dit echt een SV Drienerlo homepage. HTML-files zijn natuurlijk het makkelijkst voor mij, maar txt-files of iets anders kan ook.
© Edge 1997